Een JurisDoctor (JD) is een professionele graduaat in de rechten, voornamelijk bedoeld om individuen voor te bereiden op het uitoefenen van de wet en carrière willen hebben als advocaat, adviseur of een ander juridisch beroep. JurisDoctor-programma’s zijn talrijk en beschikbaar in vrijwel alle landen. Tangali heeft Amerikaans gecombineerd met Nederlands Recht gestudeerd en mag nu van BAR-examen in California afleggen. Hier zijn enkele belangrijke punten over de JD:

  1. Oorsprong en doel: De JD is ontstaan in de Verenigde Staten aan het einde van de 19e eeuw en is nu de meest voorkomende internationale rechtengraad. Het wordt ook aangeboden in andere landen zoals Australië, Canada en Hong Kong.
  2. Curriculum: Het JD-programma vereist doorgaans drie jaar voltijdse studie. Het curriculum omvat fundamentele juridische vakken zoals constitutioneel recht, burgerlijk procesrecht, strafrecht, contracten, eigendom en onrechtmatige daad. Studenten hebben ook de mogelijkheid om zich te specialiseren op gebieden als internationaal recht, vennootschapsrecht of openbaar beleid.
  3. Vereisten: Om je in te schrijven voor een JD-programma, heb je een bachelorsdiploma nodig. Na het voltooien van de JD moeten afgestudeerden slagen voor een Amerikaanse bar-examen (advocatenexamen) om een vergunning te krijgen om de wet uit te oefenen in Angelsaksische landen.
  4. Professionele status: In de Verenigde Staten wordt de JD beschouwd als een professioneel doctoraat. In sommige landen kan het worden beschouwd als een masterdiploma.
  5. Licentiestatus: Afgestudeerden moeten doorgaans slagen voor een bar-examen om de wet uit te oefenen, hoewel sommige landen alternatieve paden hebben om licenties te verlenen.

Tangali heeft zich in Nederland aan de Bestuursacademie Nederland 1,5 jaar lang gespecialiseerd als beslisser juridische zaken conform de Nederlandse Rechterlijke Macht.

Ervaringen

Tangali heeft na zijn studies 40 jaar gewerkt als overheidsjurist, leidinggegeven aan 12 juristen en 6 financials, en voorts als legal- en IT-Auditor, manager business office en manager Planning, Control en Financiën. Hij is de 1e contactpersoon geweest voor advocaten, notarissen, financiële instellingen, verzekeraars, deurwaarders, eigenaren van woon- en kantoorgebouwen en winkelcentra.

Zijn lidmaatschappen

  • Platform voor Informatie Beveiliging (PvIB)
  • Vakgroep Master Finance & Control, Bestuursacademie Nederland
  • Vakgroep Informatiemanagement, Bestuursacademie Nederland
  • Vakgroep Gegevensbescherming en Privacy, NCOI
  • Geassocieerd lid NOREA
  • American Institute of Management Accountants (IMA), VU Amsterdam
  • Alumni Masters Controlling, Avans+

KVK-nummer: 92152902

Btw-vrijstelling

JurisDoctor Tangali is bereikbaar:

  • Telefonisch op maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00.
  • Per email zeven dagen per week. Wij streven om te beantwoorden, van de ontvangen emails, binnen 48 uur.
  • Wij schrijven op onze homepage onze vakantieperiode waarin wij uitsluitend per email en WhatsApp bericht bereikbaar zijn.

  • Wij zijn geaccrediteerd als business professional en opleider door de International Accreditation Organization (IAO) in de VS.
  • Wij zijn lid van de American Institute of Management Accountants (IMA) in de VS.
  • Wij zijn lid van de beroepsvereniging voor Information Technology Security (PvIB).
  • Wij zijn Associate Member van NOREA.

 

Boekhouden

Wij verzorgen uw boekhouding accuraat en bekwaam, zodat u altijd een duidelijk overzicht heeft van uw financiële situatie.

Als eindverantwoordelijke is het van fundamenteel belang om te allen tijde op de hoogte te zijn van de financiële situatie van uw organisatie. Dus is het van belang om succesvol te kunnen ondernemen, dat u weet waar u winst maakt en waar de risico’s liggen. Een goede managementrapportage is essentieel om de juiste beslissingen te kunnen nemen op basis van up-to-date boekhouding. U moet kunnen aantonen waar de kosten, uitgaven, omzet en winst vandaan komen bij het doen van belastingaangifte. Een overzichtelijke financiële beheer voorkomt boetes en zorgt ervoor dat u tijdig en correct kunt voldoen aan je fiscale verplichtingen.

Uw boekhouden door ons laten doen

Na uw aanvraag maken wij een afspraak om de zaken te bespreken die wij voor u moeten doen. Dit doen wij in Microsoft Teams. In dit gesprek bepalen wij of de opdracht voor boekhouden wij aannemen. Vervolgens wordt een unieke portal (digitaal map) voor uw organisatie aangemaakt waartoe alleen u met een uniek wachtwoord toegang tot heeft. Alle rapportages worden in deze map opgeslagen zodat u elk moment de rapportages kunt raadplegen.

Alle financiële transactie (bonnen, facturen, declaraties) en bankafschriften van de afgesloten maand voor de boekhouding kunt u uploaden in de specifieke map boekhouden/facturen die ingedeeld is op maand. Dit doet u vóór de 7e dag van de volgende maand. Bijvoorbeeld bescheiden van januari uploaden vóór 7 februari.

Maandelijks op de 15e werkdag worden de financiële rapportages voor u klaargelegd in de specifieke map boekhouden. U kunt deze downloaden.

Voor kleine organisaties bespreken wij één keer per kwartaal het financieel verslag in Microsoft Teams.

Voor wie?

  • Geschikt voor alle eenmanszaak, zzp, vof, business professional, stichtingen en verenigingen.
  • Tot 10 mutaties per maand (een mutatie is een verwerkte verkoop-/inkoopfactuur en bankregel). Meer dan 10 mutaties kost € 0,50 per boekingsregel.
  • Jaarcijfers
  • Omzetbelasting (BTW)

Tarief in 2024: € 85,- per maand ex Btw

Door de jarenlange ervaring met advisering aan overheidsdirecteuren blijkt dat meedenken met directeuren als een business partner vaak tot een heldere aanpak kan komen.

Bij een juridisch- en bedrijfsadvies is de werkwijze vaak gericht op het bieden van praktische en snelle oplossingen voor eindverantwoordelijken. Belangrijke aspecten zijn:

  1. Communicatie: Adviseren wordt gedaan in duidelijke taal, zonder lange juridische uiteenzettingen. Het doel is om direct ter zake te zijn.
  2. Doorlooptijd: Ondernemers moeten snel weten welke richting ze op moeten. Daarom wordt er gestreefd, indien mogelijk, naar snelle advisering.
  3. Bereikbaarheid: Optimale bereikbaarheid, ook buiten de gebruikelijke kantooruren, zodat ondernemers altijd terecht kunnen met hun vragen.

Tangali voert als afgestudeerde JurisDoctor een breed scala aan juridische taken met verantwoordelijkheden uit die kunnen variëren. Hier zijn enkele veelvoorkomende zaken die hij kan doen:

  • Juridisch onderzoek: JurisDoctor gebruikt zijn onderzoeksvaardigheden om de relevante wetten, voorschriften, precedenten en jurisprudentie die betrekking hebben op de zaken van hun cliënten te onderzoeken. Hij analyseert juridische bronnen om sterke argumenten op te bouwen en de standpunten van hun cliënten te ondersteunen.
  • Advies aan de klant: JurisDoctor ontmoet cliënten om hun juridische kwesties te bespreken en begeleiding te bieden. Tijdens dit overleg beoordelen wij de situatie, geven wij juridisch advies en bespreken de mogelijke strategieën of acties.
  • Opstellen van documenten: JurisDoctor is kan opstellen verschillende juridische documenten, waaronder business contracten, akten, juridische instructies, pleidooien, huur- en verhuurovereenkomsten, bankzaken, betaalverzoeken. Deze documenten dienen als formele vastleggingen van juridische transacties en argumenten.
  • Onderhandeling: Veel JurisDoctor onderhandelen namens hun cliënten om tot wederzijds voordelige schikkingen en overeenkomsten te komen. Onderhandelingsvaardigheden zijn cruciaal op gebieden als islamitische familierecht, persoonlijke- en zakelijke transacties.
  • Juridische analyse: JurisDoctor analyseert complexe juridische kwesties en splitst deze op om relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie te identificeren. Hij beoordeelt de sterke en zwakke punten van juridische argumenten en geeft strategisch advies aan zijn cliënten.
  • Bemiddeling en arbitrage: JurisDoctor is gespecialiseerd in alternatieve methoden voor geschillenbeslechting, zoals bemiddeling en arbitrage. Wij treden op als neutrale partijen om onderhandelingen te vergemakkelijken en geschillen op te lossen zonder dat er een rechtszaak nodig is.
  • Werkzaamheden op het gebied van naleving en regelgeving: JurisDoctor zorgt op het gebied van onder meer ondernemingsrecht, omgevingsrecht en zorgrecht ervoor dat zijn cliënten voldoen aan de relevante wet- en regelgeving, AVG en IT-Security (ISO27001/ISO27002). Hij helpt klanten bij het navigeren door complexe regelgevingskaders en het minimaliseren van juridische risico’s.
  • Gespecialiseerd werk: JurisDoctor is gespecialiseerd in specifieke praktijkgebieden, zoals islamitisch recht, intellectueel eigendom, belastingrecht of ondernemingsrecht. Specialisatie stelt hen in staat zich te concentreren op bepaalde juridische kwesties en experts te worden in het door hen gekozen vakgebied.

Daarnaast kunnen wij bestaande en concept juridische documenten van derden zoals contracten reviewen op de naleving van wet- en regelgeving en voorschriften, of u vertegenwoordigen voor uw belangen. Wij begeleiden u in elk processtap afgestemd op uw specifieke situatie en doelen. Het resultaat is het aanbieden van een op maat gemaakt advies.

Tarief in 2024: € 85,- per uur ex btw

Artikel 1 – Reikwijdte algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle met JurisDoctor Tangali (JDT) gesloten overeenkomsten, ongeacht in welke hoedanigheid worden verricht (jurist, bindend adviseur, boekhouder of anderszins). De algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op aanvullende opdrachten en vervolgopdrachten, die in dat geval bekend worden verondersteld.

 Artikel 2 – Opdrachten

Alle opdrachten van opdrachtgever worden beschouwd als uitsluitend aan JDT gegeven te zijn en als zodanig ook bevestigd in de opdrachtbevestiging.

Artikel 3 – Geheimhouding

JDT is, tenzij hij een wettelijke of beroepsplicht tot bekendmaking heeft, verplicht tot geheimhouding tegenover derden conform de AVG. JDT is niet gerechtigd de informatie welke aan hem door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld aan te wenden tot een ander doel dan waarvoor zij werd verkregen. Hierop wordt een uitzondering gemaakt in geval de opdrachtgever zelf optreedt in een kantongerecht of bestuursrechtelijke procedure, waarbij deze documenten e.d. van belang kunnen zijn. JDT zal het convenant op grond van dit artikel voorleggen aan door hem ingeschakelde derden.

Artikel 4 – Inschakeling van derden

  1. Indien in verband met de aan JDT verleende opdracht derden worden ingeschakeld zal JDT indien mogelijk vooraf overleggen met de opdrachtgever en bij de selectie van de derde de nodige zorgvuldigheid in acht nemen.
  2. JDT kan niet worden aangesproken voor fouten en/of gebreken van derden bij de uitvoering van de diensten.
  3. JDT heeft het recht een beperking van de aansprakelijkheid die een dergelijke partij mocht hebben bedongen namens de opdrachtgever te aanvaarden.

 Artikel 5 – Vergoeding en verschotten

  1. Tenzij anders is overeengekomen is de opdrachtgever aan JDT vergoeding verschuldigd dat wordt berekend op basis van de aan de behandeling van de zaak bestede tijd en het met JDT overeengekomen uurtarief.
  2. De door JDT voor de opdrachtgever betaalde verschotten (dit zijn door de JDT ten behoeve van de zaak gedane uitgaven als griffierechten, deurwaarderskosten, reis- en verblijfkosten etc.) zullen apart in rekening worden gebracht.
  3. JDT gaat pas over tot het uitvoeren van opdrachten nadat de opdrachtgever het betreffend factuurbedrag op het daartoe opgegeven IBAN heeft overgemaakt.

 Artikel 6 – Voorschot

JDT kan van de opdrachtgever een voorschot vorderen alvorens met de opdracht aan te vangen of ter voortzetting van haar dienstverlening. Als niet tijdig tot betaling is overgegaan is JDT bevoegd de uitvoering van opdrachten op te schorten of te staken. Het voorschot verrekenen wij bij het einde van de opdracht met de laatste openstaande facturen. Dit geldt ook als het gaat om een verzoek tot beëindiging van de opdracht door de opdrachtgever. JDT is bevoegd het voorschot te verrekenen met niet betaalde facturen van de opdrachtgever in andere zaken.

Artikel 7 – Declaratie werkzaamheden

  1. De werkzaamheden kunnen tweewekelijks aan de opdrachtgever in rekening worden gebracht conform de daartoe gemaakte afspraak. De betalingstermijn bedraagt twee weken te rekenen vanaf factuurdatum. Als niet tijdig is betaald wordt de opdrachtgever in gebreke gesteld en kan JDT administratie- en incassokosten in rekening te brengen.
  2. JDT is dan gerechtigd om een kosteloze aanmaning te sturen waarin nogmaals betaling wordt gevorderd van de openstaande factuur. Wanneer binnen 14 dagen na aanmaning het verschuldigde bedrag alsnog wordt voldaan worden er geen incassokosten berekend. Als dit niet het geval is dan is JDT gerechtigd om de incassokosten door te berekenen vermeerderd met de geldende Btw daarover.
  3. Indien er niet wordt betaald is JDT gerechtigd de werkzaamheden op te schorten of te beëindigen nadat de opdrachtgever van het voornemen daartoe op de hoogte is gesteld. JDT is niet aansprakelijk voor de schade die ontstaat ten gevolge van de opschorting of beëindiging van de werkzaamheden.

 Artikel 8 – Vernietiging afgehandelde dossiers

Het dossier wordt gedurende een periode van 7 jaar nadat de opdracht is afgehandeld bewaard waarna het JDT vrijstaat het dossier zonder nadere aankondiging te vernietigen.

 Artikel 9 – Aansprakelijkheid

  1. JDT is jegens de opdrachtgever aansprakelijk voor een tekortkoming in de uitvoering van de opdracht, voor zover de tekortkoming bestaat in het niet in acht nemen van de zorgvuldigheid en deskundigheid waarop bij de uitvoering van de opdracht mag worden vertrouwd. JDT is evenwel niet aansprakelijk voor:
  • Schade ontstaan bij de opdrachtgever of derden wat het gevolg is van beschikbaar stellen van onjuiste of onvolledige gegevens en/of informatie door of namens de opdrachtgever aan JDT of welke anderszins het gevolg is van een handeling of achterlaten van of namens de opdrachtgever;
  • bij de opdrachtgever of derden ontstane indirecte schade of gevolgschade;
  • bij de opdrachtgever of derden ontstane schade waarvoor de opdrachtgever zich heeft verzekerd.
  1. De aansprakelijkheid van JDT voor een tekortkoming in de uitvoering van de opdracht alsmede voor een onrechtmatige daad is beperkt tot het bedrag dat opdrachtgever naar de maatstaf van het bepaalde in artikel 5 als honorarium (exclusief omzetbelasting) aan JDT heeft betaald en/of nog verschuldigd is ter zake van de werkzaamheden waarop de schadeveroorzakende gebeurtenis betrekking heeft of waarmede deze verband houdt, met een maximum beperkt tot het over de laatste zes maanden verschuldigde honorarium gedeelte, dan wel – indien hoger en voor zover van toepassing – het bedrag dat op grond van de door JDT gesloten verzekeringsovereenkomst ter zake wordt uitgekeerd.
  2. De opdrachtgever is gehouden JDT schadeloos te houden en te vrijwaren voor alle aanspraken van derden – daaronder mede begrepen aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en personeel van opdrachtgever, alsmede gelieerde rechtspersonen en ondernemingen en anderen die bij de organisatie van de opdrachtgever betrokken zijn – die voortvloeien uit of verband houden met de werkzaamheden van JDT ten behoeve van de opdrachtgever.
  3. De uitsluitingen of beperkingen van de aansprakelijkheid van JDT gelden niet voor zover de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van JDT.

 Artikel 10 – Kosten afspraak

Aan het maken van een afspraak en het bijbehorende intakegesprek van 20 minuten zijn geen kosten verbonden, mocht u een afspraak hebben en u komt niet op de afspraak verschijnen dan kunnen kosten van € 85- excl. 21% btw in rekening gebracht worden. Tenzij u tenminste twaalf uren voorafgaande aan de afspraak afmeldt via de email met een gegronde reden. Voor een afspraak met de opdrachtgever op zijn locatie worden reiskosten in rekening gebracht. Mocht de opdrachtgever op afgesproken locatie niet verschijnen dan zullen bovengenoemde kosten onverkort in rekening worden gebracht.

 Artikel 11 – Geschillen

Voor alle geschillen die voortvloeien of verband houden met de door of namens JDT verrichte of aan haar opgedragen werkzaamheden kan een beroep worden gedaan op de interne klachtenprocedure. Te allen tijde kunnen geschillen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van Rechtbank Zuid-Holland. Op de rechtsverhouding tussen JDT en haar opdrachtgevers zal Nederlands recht van toepassing zijn.

Artikel 12 – Overmacht

  1. In aanvulling op wat in artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek staat geldt dat een tekortkoming van JDT in de nakoming van enige verplichting ten aanzien van opdrachtgever niet aan JDT kan worden toegerekend.
  2. Tot de in lid 1 genoemde overmacht situatie wordt ook, doch niet uitzonderend, gerekend een noodtoestand in welke vorm dan ook.

JurisDoctor Tangali is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens: Telefoon 084 834 0261.

Persoonsgegevens die wij verwerken

JurisDoctor Tangali verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via ons online formulier dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

JurisDoctor Tangali verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

JurisDoctor Tangali bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens: 2 jaar

Delen van persoonsgegevens met derden

JurisDoctor Tangali verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door JurisDoctor Tangali en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen via ons online formulier.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart, dus onleesbaar. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. JurisDoctor Tangali wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

JurisDoctor Tangali neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via ons online formulier. JurisDoctor Tangali heeft de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen: Beveiligingssoftware zoals een virusscanner en firewall.

Onze Mediena Business School (MBS) organiseert voor onze opdrachtgevers gratis webinars voor verbreding van kennis, inzicht en vaardigheden. Deze webinars gaan over onderwerpen zoals ondernemingsrecht, fiscaalrecht, privacy (AVG) en IT-security, beheersen van de organisatie en marketing.

Alle webinars vinden plaats tussen 19:00 en 21:00 in onze virtuele omgeving Teams waar u ook vragen kunt stellen. Persoonlijke- en business vragen mailt u naar JurisDoctor Tangali die wij aan u beantwoorden via de email, indien mogelijk, binnen 48 uur na ontvangst.

Zodra een webinar is gepland sturen wij een uitnodiging naar onze actuele opdrachtgevers, maar u kunt ook de webpagina raadplegen en registreren voor deelname.

Translate »
error: Content is protected !!